BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dijous, 26 de juliol del 2012

LOS ALBAS

Los Albas
 LOS ALBAS (1967-1977) era un grup de finals dels seixanta i principis dels 70. El seus components eren els germans Rodrigues Coines, nascuts a Granada, però que havien emigrat com tants altres a Barcelona establint-se al Poblenou.Els germans Rodriguez Coines eren el Pepe (Guit. solista i veu) el Tony (Guit. Rítmica i veu i Manolo (Lolo) que era el bateria i cantava els temes mes rockeros. L'únic que no era de la família era el baixista Enric Canals que abans havia estat amb LOS SALVAJES. L'any 1969 entra el baixista Jordi Roda. 
Los Albas. De l'estilista que els vestia no se'n sap res.
  A mitjans dels 60 es pasen gairebé dos anys actuant per França, Bèlgica, Suiza, Holanda, amb un repertori de Rock i jazz i rhythm 'n' blues, però quan tornen a Barcelona es dedican a fer el que se'n deia patxanga i canción de verano. 

És especialment criticada la versió de "Los ejes de mi carreta" versió pop-patxanga de la mítica cançó d'Atahulapa Yupanki. 
 
 Però això no treu que a totes les festes majors assoleixin molt d'èxit i aconsegueixin que la gent s'ho passi d'allò més bé, que en definitiva es del que es tracte.

 També son recordats per la cançó "Un globo, dos globos, tres globos" que va ser la sintonia d'un popular programa infantil de TVE.
Visiteu La Fonoteca, no us arrepentireu:
http://lafonoteca.net/grupos/los-albas






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada