BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dimarts, 7 d’agost del 2012

GRUPO 67


GRUPO 67 
-ENRIC MILIÁN -SANTABARBARA 
Portada 4 Cantons
Fullejant vells 4 Cantons trobo en el número del març de 1967 una entrevista feta per la Margarida Berengué i la Roser Casas a un conjunt del barri que es denominen GRUPO 67. En l’entrevista se’ns diu que son molt coneguts entre el jovent del barri. Que les parets del Poblenou son plenes dels seus “cartells propagandístics”. 
Els Grupo 67 son quatre; tres del Poblenou i un de La Verneda. L’Enric (Quique) que té 19 anys és el baixista i cantant, en Josep Mª toca la guitarra solista i canta, té 18 anys i compagina la música alhora que estudia mestre industrial, en Ricard és el bateria i també té 18 anys i treballa de joier i per acabar en Vicent que és el cantant i guitarra rítmica i si no és que sigui una errada d’impremta diu que te 15 anys. Poca cosa més diu l’entrevista. I res més n’haguessim  sabut si no fos que en una conversa amb en Ramón Sanchez, bateria poblenoví de molt llarga trajectòria, m’explica el següent:

Grupo 67? I tant que els conec! Alguns d’ells havien tocat amb Los Wikingos, com jo mateix. De fet, per Los wikingos gairebé hi haviem passat tots els músics del Poblenou d’aquella època, eren els que mes treballaven.
Recordo el bateria que era en Ricard Gonzalvo, que mes tard va estar amb Los Mustang.
Durant un temps van formar part del grup de Tony Ronald. Els va veure actuar a la discoteca Ya-Ya de Calella, li van agradar i els va contractar.
                       Ramon Sanchez

Santabarbara i Enric Milián (http://retromagacin.blogspot.com.es/2010/04/recordamos-al-trio-musical-santabarbara.html)
 El que tocava el baix era l’Enric Milian, que m’escriu el següent:

Gràcies Toni per fer-me recordar es meus principis en la música, és un bocí de la meva vida musical que la va canviar totalment.
 A finals del 1967 el guitarrista (Jóse) que també tocava el saxo, el bateria (Ricard) i jo, (Grupo 67), varem entrar a formar part del grup d’acompanyament de Tony Ronald (1968).
Al 1969 faig la mili a Melilla i quan torno, el 1970, acompanyo a Georgie Dann, mes tard toco amb el grup EPOCA, i finalment Santabárbara.

Enric Milián

single Epoca
Abans de dir-se Santabarbara havien acompanyat a Tony Ronald i a Georgie Dann, fins que el mateix Tony Ronald els va produir un single una mica mes rocker amb el nom de Epoca, que va passar bastant desapercebut, podem dir que no va fer època (perdó per l’execrable joc de paraules, però no me n’he pogut estar). 

A Enrique Milian li va arribar l`èxit amb el trio Santabarbara i el hit “Charly” de la que n’és l’autor: Aquella cançó que deia...“Tuviste suerte al cruzarte en mi camino... yo te salve de tu destino...” Era la història d’un colom mig ferit.
 Els altres dos components de Santabarbara eren Alberto Lopez a la bateria i Mario Balaguer a la guitarra. Els dos, malauradament, son morts. No eren del Poblenou pero en Mario va estar uns mesos del 1985 amb Melodrama, que sí son bel barri.
SANTABARBARA : Enric, Carlos i Jerónimo
 En la actualitat Santabarbara de tant en tant encara actua amb la següent formació: Enric Milian Baix i veu, Carlos Rodas guitarra i veu i Jerónimo Martínez Bateria i veu. 
Curiosament Jerónimo Martinez, reconegut bateria de llarga trajectòria, també va ser integrant del grup poblenoví Melodrama gravant el "sabor a Tutti Frutti" i "Sisa & Melodrama".

Més sobre Santabarbara:

http://lafonoteca.net/grupos/santabarbara

2 comentaris: