BLOG SOBRE MÚSICS DEL POBLENOU I

ON S'HI TROBARA TOT EL QUE FACI REFERENCIA A MUSICA I MUSICS, ROCK, POP, CANÇO, CLASSICA DEL POBLENOU O AMB ALGUNA RELACIO AMB EL BARRI

dijous, 3 d’agost del 2017

La Plaça Prim, una plaça musical.

BONGO BOTRAKO -CAMINANTE                                                        
Mireu aquest video-Clip del 2012 de BONGO BOTRAKO gravat a la Pç. Prim del POPlenou. Bongo Botrako son de Tarragona i és la banda del tarragoní URI GINÉ.

 Segons diu la seva Güeb, la banda neix el 2007 de la mà d'Uri Giné en una plaça de la seva Tarragona natal que ell anomena la plaça de l'alegria, i que de fet dóna títol a una de les cançons que s'inclouen en el seu primer disc. L'empremta del carrer és molt palpable en la seva música: senzilla i directa, barreja de moltes músiques i, al seu torn, difícilment classificable en cap d'elles. Una barreja explosiva que alguns han batejat com punk parranda.
 (Güeb: http://www.bongobotrako.com/la-banda)
 Però, també segons diu el Gúeb, des l'octubre de 2015, Bongo Botrako va anunciar una parada indefinida i una gira de comiat de sis dates, fent el seu últim concert el 26 de desembre de 2015.
 Totes les fotos són de Jed Nguyen i tretes de la seva güeb:http://www.bongobotrako.com/fotos/making-of-caminante

 L'any 2015 es varen acomiadar del seu públic amb aquesta nota:
"Amb aquest comunicat els Bongo Botrako us anunciem que hem decidit parar. Han estat vuit anys des que vam començar, que es diu aviat. Vuit anys d'alegries, de bons amics, de col·laboracions increïbles, de viatges esgotadors, de festes salvatges i també d'algunes ferides. Però sobretot vuit anys que no canviaríem per res al món. I ara va arribar el moment de respirar. Perquè el camí enriqueix el cor però ..."

Quina sort! Pensen els músics que, desgraciadament mai s'han esgotat en gires, festes i concerts sense parar.

 

 
 



 Més sobre  BONGO BOTRAKO a Wikipedia: https://ca.wikipedia.org/wiki/Bongo_Botrako

 PERÒ LA PLAÇA PRIM TÉ MÉS HISTÒRIA MUSICAL

1966 (Foto: J.M. Huertas Claveria)
Qui no ha passat mai per la Pç. Prim? Es pot dir que, qui més qui menys, s’ha assegut en algun banc de la placeta que també n’havíem dit Placeta Isabel i fins i tot Placeta Santa Isabel. Però ni santa ni res La “susodicha” Isabel era la reina Isabel II, filla de Fernando VII, “el que usaba paletón” i que quan va passar de moda se li va posar el nom del General Prim que aleshores devia estar més en el seu moment. És el que té la politiqueria, que de seguida canvia de moda. Això és el que m’han dit, eh? Que jo de política i de futbol no en sé gens, en canvi de música... tampoc!


 Ultramar Grup Havaneres (Festa Majot 2016)











Però no ens desviem del propòsit d’aquest BLOG tan interessant com prescindible.
 El propòsit d’aquest Post és de relacionar la Pç. Prim (ni Isabel ni santa) amb la música.
A la placeta hi ha costum de fer-ne actuacions d’havaneres per les Festes Majors. 
Coral Proa al mar 1948
DOS+UN (Manel Joseph, Ia Clúa i Jordi Clúa)
 També s’ha fet servir per fer-se fotos de promoció d’alguns grups. I per mostra tenim les del grup Folk-Rock Dos + un, grup que el formaven els germans Clua, Ia i Jordi i Manel Joseph, no eren del barri però es van fe una sèrie de fotos allà pels anys 60 quan encara hi havia el bar Los Pescadores.
DOS+UN (Fotos de l'arxiu d'en Manel Joseph)

DOS+ UN
De quan als anys 70 el bar Los pescadores ja va esdevenir un bar de peluts i progres tenim aquesta foto on es pot veure en Pedemonte que va ser durant molts anys bateria de Dyango.
El segon per l'esquerra és en Fernando Pedemonte bateria de Jazz i de Dyango durant molts anys (foto: AHPN-1970)
A la primavera i estiu del 1979 sovint hi anaven a prendre una cerveseta en Jaume Sisa amb el seu grup d’acompanyament d’aleshores, Melodrama. D’això no en tenim cap foto. Però si una anècdota d’un pelut que ens va preguntar si “¿Usted (al Sisa) es el cantante el Sisa? “- En contestar-li –“Pues, sí”. El noi ens va convidar educadament i se'n va anar sense molestar més.
D’acord. Com anècdota és més aviat pobre... Pobríssima! Però no n’hi ha més. Ah sí! A la TVE hi feien una actuació dels Dire Straits. I, desgraciadament, això és el més sorprenent; Poder gaudir a TVE (no n’hi havia cap altra) d’un dels millors grups de rock i en prime time, que es diu ara!
 Gràcies al You Tube podem saber que el que s'estava fent a TVE era Aplauso i era el 1979 i devia ser dissabte. Ves per on quines coses te això del IUTUP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada